Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
dinsdag 22 april 14:21
Dit titel van dit topic eindigt met een vraagteken. Berichten uit Jeruzalem? De lezer kan dan die vraag beantwoorden met behulp van de links naar de inhoud van de gedichten, waarmee een religieus inhoudelijke discussie op gang zou kunnen komen. Voorzover u Jehova Getuige bent: U krijgt bij mij geen voet tussen de deur. Om die reden kies ik namelijk hier en elders op het internet voor een pseu...
dinsdag 22 april 13:19
Ik heb nog nooit een gelovige gelezen die cabaret maakt van zijn eigen geloof. U volgt blind het pad naar het Steakhouse van uw familielid in Briltil en weet daar opeens uw keuze. En na de maaltijd boert u het uit: "Here God, hierbij laat ik U weten dat ik lekker heb gegeten". Nou, van mij krijgt U het stempeltje van Stalin op uw boterhoofd. Misschien helpt voor u nog een cursus gedichten schrijve...
dinsdag 22 april 12:45
Je begrijpt het niet en sterft aan de vragen, de antwoorden, roepend uit het geschreven Woord, kun je als weerspannige niet dragen, de Christus, op Pasen, wordt opnieuw doorboort. Kiezen is geen ja of nee, maar het volgen van het Pad, dan komt het denken tot rust, het is volbracht, geeft vertrouwen in Hem, als een weldadig bad, reinigt Hij van al het werken in eigen kracht. Nu weet je,...
Kardinaal
L. van Ulden ofm
maandag 05 maart 10:00
Het was wel even wat anders dan vroeger als een Nederlander tot kardinaal verheven werd.
Met een bijna Byzantijnse verering werden de voorgangers van de huidige ontvanger van deze waardigheid gehuld in wolken van wierook. De huidige laureaat moet het doen met zuinige commentaren op zijn promotie.

Zijn kerk heeft heel wat onprettigs uit te leggen, en hij moet voor rechters verschijnen om zich te verantwoorden. Overigens voor zaken die gepleegd werden toen hij zelf nog op de kleuterschool zat, en die bovendien binnen een territorium plaatsvonden waarheen hij zelf ook maar verplaatst is.

Onfrisse geur

Er zit dus wel iets onredelijks in de onfrisse geur die uit vele spuitbussen de wierookodeur van het hoge ambt verdreven heeft. Er werd hem ook gevraagd om ieder jaar aan de politici uit te leggen wat hij van zijn belofte tot beterschap had waargemaakt.

Mag hij wederkerig ook vragen of de politici jaarlijks aan hem verantwoording afleggen over wat er van hun beloften terechtgekomen is?

Men mag ook een kardinaal het scharlaken hemd van het lijf vragen over wat er in zijn kerk misdreven is, omdat hij, persoonlijk misschien geheel onschuldig, nu eenmaal verantwoording draagt.

Verwarring

Maar iets in de sfeer rond zijn aantreden en optreden begint te ruiken naar verwarring van de ontuchtplegers met degenen die de pech hebben daarvoor naar de rechtbank te moeten omdat het onder hun aansprakelijkheid valt.

Overigens: het kardinaalsrood heet het bloed te symboliseren dat de benoemde bereid moet zijn voor zijn gelovigen te vergieten. Zijn we in ons land al zover dat we er rijp voor worden hem dit te vragen?
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord