Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
woensdag 24 september 22:02
Misschien worden we ons bewust van het feit dat ook bijvoorbeeld Moslims echt tot Geloof in staat zijn. Wie Moslims of Joden persoonlijk kent is daarvan overtuigd. Het zijn de godsdiensten die het verschil maken,, niet het Geloven. Het is een groot en gevaarlijk misverstand, vooral onder radicale groeperingen en individuen dat mensen die een andere godsdienst aanhangen ongelovigen zouden zijn. En...
woensdag 24 september 21:44
wikipedia: "De yogatechniek, hoe deze ook mag zijn, is een discipline, waardoor de mens tracht tot de staat van yoga te komen." en: "yoga is de staat waarin de mens zich onder n juk met het Goddelijke bevindt, dat wil zeggen verbonden met het Goddelijke, zoals dit wordt uitgedrukt in het woord religie." Tussen Yoga en religie is een verhouding te herkennen. Wat ik ook herken...
dinsdag 23 september 14:04
Het artikel van Ltsen Kooistra, handelend over wat hij noemt 'Intolerante houding rondom gebed koning' heeft me genspireerd om het volgende te schrijven. Er staat onder andere: 'De voorstanders van het gebed hebben in hun achterhoofd dat ook zij recht hebben op erkenning van hun overtuiging: zonder de zegen van God gaat het niet'. Zoals ik het begrijp wordt hier verband gelegd tussen geb...
Kardinaal
L. van Ulden ofm
maandag 05 maart 10:00
Het was wel even wat anders dan vroeger als een Nederlander tot kardinaal verheven werd.
Met een bijna Byzantijnse verering werden de voorgangers van de huidige ontvanger van deze waardigheid gehuld in wolken van wierook. De huidige laureaat moet het doen met zuinige commentaren op zijn promotie.

Zijn kerk heeft heel wat onprettigs uit te leggen, en hij moet voor rechters verschijnen om zich te verantwoorden. Overigens voor zaken die gepleegd werden toen hij zelf nog op de kleuterschool zat, en die bovendien binnen een territorium plaatsvonden waarheen hij zelf ook maar verplaatst is.

Onfrisse geur

Er zit dus wel iets onredelijks in de onfrisse geur die uit vele spuitbussen de wierookodeur van het hoge ambt verdreven heeft. Er werd hem ook gevraagd om ieder jaar aan de politici uit te leggen wat hij van zijn belofte tot beterschap had waargemaakt.

Mag hij wederkerig ook vragen of de politici jaarlijks aan hem verantwoording afleggen over wat er van hun beloften terechtgekomen is?

Men mag ook een kardinaal het scharlaken hemd van het lijf vragen over wat er in zijn kerk misdreven is, omdat hij, persoonlijk misschien geheel onschuldig, nu eenmaal verantwoording draagt.

Verwarring

Maar iets in de sfeer rond zijn aantreden en optreden begint te ruiken naar verwarring van de ontuchtplegers met degenen die de pech hebben daarvoor naar de rechtbank te moeten omdat het onder hun aansprakelijkheid valt.

Overigens: het kardinaalsrood heet het bloed te symboliseren dat de benoemde bereid moet zijn voor zijn gelovigen te vergieten. Zijn we in ons land al zover dat we er rijp voor worden hem dit te vragen?
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord