Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
vrijdag 18 april 23:45
"Omwille van" vind ik voor Noord- en Zuid-Nederland (zie Van Dale) erg ongelukkig gekozen. Geloof is geen excuus om te zondigen. In zuiver redegevende betekenis vind ik het ook bedenkelijk. Zonden van mensen waren voor Jezus op zich geen reden om aan het kruis te gaan, maar wel de bekering van de zondaar tot geloof. Voor hem of haar heeft Jezus zijn offer, zijn gruwelijke dood aan het Kruis g...
vrijdag 18 april 17:38
Op Goede Vrijdag viert het Christendom dat Jezus Christus aan het kruis is gestorven. Weinigen weten echter waarom dat sterven van Jezus nodig was. Ze denken dat Hij stierf vr onze zonden. Jezus stierf echter omwille van onze zonden. Het kruis is het ultieme bewijs dat Jezus staande is gebleven in Zijn besluit de Vader boven alles lief te hebben. Aan het kruis liet Hij zien dat Hij alles, dat de...
vrijdag 18 april 12:58
To make love... Een goed woordenboek doet wonderen!
Kardinaal
L. van Ulden ofm
maandag 05 maart 10:00
Het was wel even wat anders dan vroeger als een Nederlander tot kardinaal verheven werd.
Met een bijna Byzantijnse verering werden de voorgangers van de huidige ontvanger van deze waardigheid gehuld in wolken van wierook. De huidige laureaat moet het doen met zuinige commentaren op zijn promotie.

Zijn kerk heeft heel wat onprettigs uit te leggen, en hij moet voor rechters verschijnen om zich te verantwoorden. Overigens voor zaken die gepleegd werden toen hij zelf nog op de kleuterschool zat, en die bovendien binnen een territorium plaatsvonden waarheen hij zelf ook maar verplaatst is.

Onfrisse geur

Er zit dus wel iets onredelijks in de onfrisse geur die uit vele spuitbussen de wierookodeur van het hoge ambt verdreven heeft. Er werd hem ook gevraagd om ieder jaar aan de politici uit te leggen wat hij van zijn belofte tot beterschap had waargemaakt.

Mag hij wederkerig ook vragen of de politici jaarlijks aan hem verantwoording afleggen over wat er van hun beloften terechtgekomen is?

Men mag ook een kardinaal het scharlaken hemd van het lijf vragen over wat er in zijn kerk misdreven is, omdat hij, persoonlijk misschien geheel onschuldig, nu eenmaal verantwoording draagt.

Verwarring

Maar iets in de sfeer rond zijn aantreden en optreden begint te ruiken naar verwarring van de ontuchtplegers met degenen die de pech hebben daarvoor naar de rechtbank te moeten omdat het onder hun aansprakelijkheid valt.

Overigens: het kardinaalsrood heet het bloed te symboliseren dat de benoemde bereid moet zijn voor zijn gelovigen te vergieten. Zijn we in ons land al zover dat we er rijp voor worden hem dit te vragen?
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord