Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
zondag 20 april 12:39
Wie snel een overzicht nodig heeft over wat er in de wereldliteratuur/godsdiensten geschreven is over wat er na de dood gebeurt, die bezoeke de website van Frans Gieles http://www.human-being.nl/index.htm en met name dan het tabblad"> Wat gebeurt er na de dood> Van harte aanbevolen!
zondag 20 april 11:22
En wat de definitie van "de hemel" betreft, laat ik mij altijd graag inspireren door Openbaringen 21. "En ik zag een nieuwen hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel, en de eerste aarde was voorbijgegaan, en de zee was niet meer". -Prees!
zondag 20 april 11:12
1 Joh.3: 9: Een iegelijk, die uit God geboren is, die doet de zonde niet, want Zijn zaad blijft in hem; en hij kan niet zondigen, want hij is uit God geboren". De christenen die dan noch zondigen, moeten dan haast wel de bekende huichelaars zijn. - Amen? (Graag met Amerikaanse a uitspreken, dus met een Nederlandse lange e, bv dank!)
Stevige discussie over inenten kinderen
Het goede leven.
dinsdag 16 juli 9:30
De oproep van premier Rutte en andere politici aan predikanten om hun gemeenteleden aan te sporen hun kinderen in te enten leidt tot stevige discussies. Predikanten reageerden ontsteld in onder meer het Nederlands Dagblad.
Stevige discussie over inenten kinderen
De ethica Heleen Dupuis vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. Foto: ANP

Wouter Pieters, hersteld-hervormd predikant: ,,Zij (politici,red.) kunnen niet beslissen wat de wil van God is. Dat kunnen ze voor zichzelf vinden, maar ze kunnen nooit een bepaalde Bijbeluitleg opleggen aan een ander.” Predikanten spreken van selectieve verontwaardiging bij politici, omdat ze niet praten over dwang of plicht als het gaat om andere voor mensen schadelijke zaken. Voor veel orthodoxe christenen is het al dan niet vaccineren een gewetenskwestie.

Vrijdag deed premier Mark Rutte de oproep aan predikanten. Zaterdagavond zei zijn VVD-partijgenoot Heleen Dupuis dat de overheid de plicht heeft kinderen te beschermen tegen ouders die hun kroost bijvoorbeeld niet willen laten inenten om met name mazelen te voorkomen. Eerder riep ze predikanten al op zich uit te spreken vóór vaccinatie.

De ethica vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. De Gezondheidsraad en het ministerie moeten zich erover buigen, vindt Dupuis, al is een verplichting volgens haar ook wel ‘tricky’.
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord