Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
maandag 28 juli 23:51
Ik denk dat een mens zelf de eenwording met God dient te bewerkstelligen Elk mens heeft een eigen verantwoordelijkheid.
maandag 28 juli 23:42
Zaken als opvang van vluchtelingen en voedselbank zijn naar mijn mening taken voor de gemeentelijke overheid. De naam kerk kan vervangen worden door religieus centrum. Kern van een religieus centrum is het lofzingen van God d.m.v. van uitsluitend Godsliederen. Tevens kan het gebouw dienst doen als plaats voor muziekbijeenkomsten vanwege de goede akoestiek en als functie van trouw- en rouwbijeenkom...
maandag 28 juli 22:39
Als we het toch over utopische zaken hebben, kunnen we de participatie maatschappij zien als een wereldkerk: één mondiaal religieus centrum zonder grenzen, zonder priesters en dominees en zonder gemeentelijke of andere overheid. Het koninkrijk Gods.
Stevige discussie over inenten kinderen
Het goede leven.
dinsdag 16 juli 9:30
De oproep van premier Rutte en andere politici aan predikanten om hun gemeenteleden aan te sporen hun kinderen in te enten leidt tot stevige discussies. Predikanten reageerden ontsteld in onder meer het Nederlands Dagblad.
Stevige discussie over inenten kinderen
De ethica Heleen Dupuis vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. Foto: ANP

Wouter Pieters, hersteld-hervormd predikant: ,,Zij (politici,red.) kunnen niet beslissen wat de wil van God is. Dat kunnen ze voor zichzelf vinden, maar ze kunnen nooit een bepaalde Bijbeluitleg opleggen aan een ander.” Predikanten spreken van selectieve verontwaardiging bij politici, omdat ze niet praten over dwang of plicht als het gaat om andere voor mensen schadelijke zaken. Voor veel orthodoxe christenen is het al dan niet vaccineren een gewetenskwestie.

Vrijdag deed premier Mark Rutte de oproep aan predikanten. Zaterdagavond zei zijn VVD-partijgenoot Heleen Dupuis dat de overheid de plicht heeft kinderen te beschermen tegen ouders die hun kroost bijvoorbeeld niet willen laten inenten om met name mazelen te voorkomen. Eerder riep ze predikanten al op zich uit te spreken vóór vaccinatie.

De ethica vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. De Gezondheidsraad en het ministerie moeten zich erover buigen, vindt Dupuis, al is een verplichting volgens haar ook wel ‘tricky’.
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord