Over hetgoedeleven.com: Het goede leven wil een ontmoetingsplaats zijn voor christenen. Op onze site bieden wij nieuws en achtergronden over geloof en samenleving. U kunt reageren op verhalen of  zelf discussies starten.
 Lees Verder

Geloven
Ontmoeten Forum
dinsdag 22 april 14:21
Dit titel van dit topic eindigt met een vraagteken. Berichten uit Jeruzalem? De lezer kan dan die vraag beantwoorden met behulp van de links naar de inhoud van de gedichten, waarmee een religieus inhoudelijke discussie op gang zou kunnen komen. Voorzover u Jehova Getuige bent: U krijgt bij mij geen voet tussen de deur. Om die reden kies ik namelijk hier en elders op het internet voor een pseu...
dinsdag 22 april 13:19
Ik heb nog nooit een gelovige gelezen die cabaret maakt van zijn eigen geloof. U volgt blind het pad naar het Steakhouse van uw familielid in Briltil en weet daar opeens uw keuze. En na de maaltijd boert u het uit: "Here God, hierbij laat ik U weten dat ik lekker heb gegeten". Nou, van mij krijgt U het stempeltje van Stalin op uw boterhoofd. Misschien helpt voor u nog een cursus gedichten schrijve...
dinsdag 22 april 12:45
Je begrijpt het niet en sterft aan de vragen, de antwoorden, roepend uit het geschreven Woord, kun je als weerspannige niet dragen, de Christus, op Pasen, wordt opnieuw doorboort. Kiezen is geen ja of nee, maar het volgen van het Pad, dan komt het denken tot rust, het is volbracht, geeft vertrouwen in Hem, als een weldadig bad, reinigt Hij van al het werken in eigen kracht. Nu weet je,...
Stevige discussie over inenten kinderen
Het goede leven.
dinsdag 16 juli 9:30
De oproep van premier Rutte en andere politici aan predikanten om hun gemeenteleden aan te sporen hun kinderen in te enten leidt tot stevige discussies. Predikanten reageerden ontsteld in onder meer het Nederlands Dagblad.
Stevige discussie over inenten kinderen
De ethica Heleen Dupuis vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. Foto: ANP

Wouter Pieters, hersteld-hervormd predikant: ,,Zij (politici,red.) kunnen niet beslissen wat de wil van God is. Dat kunnen ze voor zichzelf vinden, maar ze kunnen nooit een bepaalde Bijbeluitleg opleggen aan een ander.” Predikanten spreken van selectieve verontwaardiging bij politici, omdat ze niet praten over dwang of plicht als het gaat om andere voor mensen schadelijke zaken. Voor veel orthodoxe christenen is het al dan niet vaccineren een gewetenskwestie.

Vrijdag deed premier Mark Rutte de oproep aan predikanten. Zaterdagavond zei zijn VVD-partijgenoot Heleen Dupuis dat de overheid de plicht heeft kinderen te beschermen tegen ouders die hun kroost bijvoorbeeld niet willen laten inenten om met name mazelen te voorkomen. Eerder riep ze predikanten al op zich uit te spreken vóór vaccinatie.

De ethica vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. De Gezondheidsraad en het ministerie moeten zich erover buigen, vindt Dupuis, al is een verplichting volgens haar ook wel ‘tricky’.
Delen via:
Schrijf als eerste een reactie!
Login om te kunnen reageren
Uw emailadres
Uw wachtwoord